Brahioplastika (Zatezanje nadlaktica)

Koža nadlaktica tokom vremena teži da se opusti, što je posebno naglašeno tokom procesa starenja ili nakon naglog gubitka telesne težine. Često se javlja i nakon liposukcije nadlaktica. Zatezanjem kože /Brachioplastica/ se uklanja višak kože i na taj način restaurira mladalački izgled vaših nadlaktica.

Operativna tehnika: Postoje različite tehnike rešavanja problema viška kože nadlaktice. Klasično se višak kože uklanja isecanjem duž unutrašnje zadnje strane nadlaktica. U odredjenim slučajevima kada je višak kože minimalan zatezanje se može postići sa jednim manjim poprečnim rezom u predelu pazuha. Ovi slučajevi su redji i tehnika je manje efikasna. Ograničena liposukcija može biti sastavni deo zatezanja nadlaktica. U toku konstultativnog pregleda će biti doneta odluka o tipu intervencije koja će u Vašem slučaju dati najbolje rezultate. Tipično, ožiljak će biti pozicioniran od lakta do pazuha, na prelazu zadnje i unutrašnje strane nadlaktice, tako da je gotovo neprimetan. Efekat je vidljiv odmah nakon uklanjanja viška opuštene i viseće kože ali na definitivan rezultat treba sačekati 3 meseca. Za definitivno sazrevanje ožiljka potrebno je minimum 12 meseci.

Trajanje procedure i anestezija: Brahioplastika može trajati od 1 do 3 sata. Procedura se može izvesti i u lokalnoj anesteziji, IV analgosedaciji ili opštoj anasteziji. Savet: prestati sa pušenjem mesec dana pre intervencije kao i prekid uzimanja aspirina minimum deset dana pre.

Oporavak: Trajanje hospitalizacije jednu noć. Uklanjanje drena sprovodi se nakon jednog dana, zavoja nakon osam dana, a skidanje konaca nakon dve nedelje. Povratak redovnim radnim aktivnostima je nakon dve nedelje, a uključivanje sportskih aktivnosti nakon dva meseca. Sunčanje se ne preporučuje prvih par meseci.

Retke komplikacije: Moguće retke komplikacije su infekcije i krvarenje.

La bellezza salverà il mondo

Fëdor Dostoevskij